Jahňacina s kyslým mliekom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Baranie a jahňacie mäso, Vydané dňa: 22. 06. 2009

Suroviny: 800 gramov jahňacieho mäsa, 400 g mladej cibuľky, 2 polievkové lyžice múky, 1 kávová lyžica mletej červenej papriky, 100 ml oleja, 200 ml kyslého mlieka, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Mäso pokrájame na malé kúsky, obalíme v múke a opečieme na oleji. Opečené mäso vyberieme a na oleji po opekaní opražíme pokrájané cibuľky do zlatista. Pridáme mäso, osolíme a okoreníme. Podlejeme jahňacím vývarom alebo teplou vodou a dusíme, kým mäso nezmäkne. Potom ho odložíme z ohňa a vmiešame kyslé mlieko. Kyslé mlieko pripravíme aj tak, že mlieko uvaríme a necháme trochu vychladnúť. Keď je ešte teplé, pridáme 100 ml jogurtu, prikryjeme ho čistou látkou a odložíme na teplé miesto. Po zhustnutí dáme vychladiť.