Pikantné kura s kyslou kapustou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 23. 06. 2009

Suroviny: 500g vykosteného kuracieho mäsa, 250g kyslej kapusty, 3 strúčiky cesnaku, soľ- (len ak neni kapusta dosť slaná...inak nesolíme), pálivá paprika, 1 lyžica cukru, štipka mletého zázvoru, 2 lyžice masti.

Postup: Kuracie mäso pokrájame na kocočky a osmahneme na troške masti. Okoreníme a odložíme do tepla. Medzitým na ostatnej masti podusíme kapustu s cukrom, cesnakom, zázvoroma mletou paprikou domäkka. Potom do nej pridáme odložené mäso a eště spolu asi 5 minút dusíme. Hotové necháme pár minút pod pokrievkou odležať a podávame s dušenou ryžou.