Netradičné obalované kura

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 23. 06. 2009

Suroviny:Pre 4 osoby - 4 kusy kuracích stehien bez kože, 120 ml bieleho jogurtu, 40 g ovsených vločiek, 45 ml mlieka, 3 lyžičky horčice, 3 lyžičky čerstvej alebo sušenéj zelenéj petržlenovej vňate či tymiánu, soľ a korenie podľa chuti.

Postup: Predohrejeme si rúru na 200 stupňou Celzia. Zmiešame mlieko s dvoma lyžičkami horčice, soľou, korením a potrieme pripravené kuracie stehná, ktoré potom obalujeme v ovsených vločkách. Pripravené obalené stehná pečieme do zlatova na plechu asi 40 minút. (Tak dlho, až z mäsa nevytéká ružová šťava.) Rozmiešame biely jogurt s jednou lyžičkou horčice, nasekanou zelenou petrželkou či tymiánom, dochutíme soľou a korením podľa chuti. Pečené stehná podávame pokvapkané s touto omáčkou a s prílohou podľa vašej chuti.