Citrónové suflé

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 25. 06. 2009

Suroviny: 1 žĺtok, 30 g kryštáľového cukru, 1 PL citrónovej šťavy, kôra z 1 citróna, 50 g tvarohu, 2 bielky, 1 čL hladkej múky, 1 PL masla- na vymastenie formičiek, 2 PL kryštáľového cukru- na vysypanie formičiek, práškový cukor na posypanie.

Postup: Okrúhlé malé formičky (mištičky) na suflé vymastíme maslom a vysypeme kryštáľovým cukrom. Žĺtko vymiešame s 20 g cukru do peny. Pridáme pretretý tvaroh, citrńovú kôru aj šťavu. Dobre vymiešame! Bielky vyšľaháme a počas šľahania pridáme 10 g cukru. Zretinu vyšľahaného snehu pridáme k žĺtkovej hmote, prisypeme múku a zľahka premiešame. Potom pridáme aj zvyšný ušľšahaný sneh, jemne premiešame a naplníme do pripravených formičiek. Plníme do 2/3 výšky formičky. Suflé pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 10-12 minút. Hotové posypeme práškovým cukrom