Zemiakový nákyp s údeným mäsom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 09. 07. 2009

Suroviny: 800 g varených zemiakov, 350 g údeného mäsa, 2 cibule, mletá paprika, soľ, korenie, zväzok petržlenovej vňate, 3 vajcia, kelímok kyslej smotany, 150 g plátkového syra, olej, maslo

Postup: V šupke uvarené zemiaky scedíme a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme a pokrájame na plátky. Uvarené údené mäso pokrájame na rezance. Na oleji opražíme nasekanú cibuľu, prisypeme papriku, potom pridáme plátky zemiakov, osolíme, okoreníme a premiešame. Pekáč vymastíme maslom, rozprestrieme na spodok vrstvu zemiakov, potom vrstvu mäsa, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a ďalej vrstvíme zemiaky. Na vrch pokladieme plátky syra. Vajíčka rozšľaháme so smotanou a nalejeme na zemiaky. Pokvapkáme rozpusteným maslom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Nákyp pokrájame na porcie a dáme na tanier ozdobený kyslou uhorkou.