Maďarská gulášová poliekva

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 16. 07. 2009

Suroviny: 500 g hovädzieho mäsa na guláš (môčing), 50 g bravčovej masti, 250 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL hladkej múky, 1,25 l mäsového vývaru (masox), soľ, korenie, majoránka, rasca, štipka cukru, veľa mletej sladkej i štipľavej papriky, 250 g zemiakov, 2 zelené papriky, 5 rajčín, 1 pohár červeného vína

Postup: Hovädzinu pokrájame na kocky a dáme na horcúcu masť osmažiť zo všetkých strán. Potom pridáme nahrubo nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak a necháme restovať s mäsom. Potom zasypeme múkou, premiešame a zalejeme vývarom, do ktorého sme zamiešali soľ, korenie, majoránku, rascu, cukor a papriku. Necháme na miernom ohni variť asi 40 minút. Potom pridáme očistené, na kocky pokrájané zemiaky, na pásiky nakrájanú zelenú papriku a na kocočky nakrájané olúpané rajčiny. Varíme ďalej ešte 25 minút. Nakoniec dochutíme červeným vínom - už nevaríme. Podávame s bielym chlebom alebo pečivom.