Kurča po taliansky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 18. 08. 2009

Suroviny: Kuracie stehná * soľ * mleté čierne korenie * olej * mletá červená paprika sladká * cesnak * kúsok masla * šľahačková smotana * veľký rajčinový pretlak * olivy * petržlenová vňať * 1 KL bazalkového pesta- čiže rozotretej bazalky- ak nemáte použite trocha sušenej bazalky * 1,5 PL kryštálového cukru – alebo množstvo podľa chuti.

Postup: 1. Kuracie stehienka umyte, osušte, osoľte, okoreňte mletým čiernym korením a nechajte chvíľu odstáť..Zatiaľ dajte do väčšieho hrnca maslo alebo oleja a kuracie stehienka prudko osmahnite z obidvoch strán. Potom stehienka podlejte vodou a nechajte dusiť pod pokrievkou domäkka. Keď je mäsko udusené, pridajte veľký rajčinový pretlak, šľahačkovú smotanu, maslo na zjemnenie chuti, cesnak, soľ, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a nechajte všetko variť na slabom ohni. Zatiaľ si nasekajte čerstvú petržlenovú vňať, olivy, ak máte pridajte bazalkovú pastu alebo trocha sušenej bazalky. Pridajte všetko do hrnca ku stehienkam a nechajte chvíľočku povariť. Ak máte pocit, že potrebujete omáčku zahustiť, tak ju zahustite. (zopár olív a trocha petržlenovej vňate si nechajte na ozdobu). Na samotný záver varenia pridajte na dochutenie kryštálový cukor podľa chuti. Podávajte so špagetami.