Banány v parížskom kréme

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 18. 08. 2009

Suroviny: 300 g čokolády na varenie - * 4 dl smotany na šľahanie 33% * 100 g práškového cukru * 100 g masla * 1 balíček potravinárskej želatíny * 2-3 dcl mlieka na rozpustenie želatíny * balíček štvorcových keksov * 3-4 veľké banány * forma na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát

Postup: Deň vopred si uvaríme krém: Na miernom plameni rozpustite v smotane 3 polámané čokolády, maslo a práškový cukor. Uvarte hustú kašu a nechajte ju vychladnúť. Potom, ju dajte do druhého dňa do chladničky. Na druhý deň dajte krém do misy a elektrickým šľahačom ho vyšľahajte do peny. Urobte želatínu podľa návodu. (do 2-3 dcl teplého mlieka nasypte želatínu, a miešajte ju, pokiaľ sa nerozpustí. Tak miešajte a želatína by mala pomaly začať tuhnúť. Vysteľte formu jemnou potravinárskou fóliou. . Vlejte želatínu do vyšľahaného krému a poriadne ju vmiešajte. . Na dno formy dajte krém, dobre potraste formou, aby krém dobre sadol a vytvorili sa pekné ozdobné chrbátiky. Krém bude pravdepodobne dosť hustý, tak viac krát dobre zatraste formou! Na krém naukladajte keksy. Na keksy rozložte banány, ktoré po dĺžke rozrežte na polovičky. Banány zakryte zvyšným krémom, naukladajte opäť keksy, dobre ich pritlačte, jemne potraste formou, aby krém sadol, prikryte fóliou a dajte stuhnúť do chladničky. (Najlepšie do druhého dňa.) Na druhý deň krém vyklopte z formy na dosku, nakrájajte a podávajte.