Plnené medové srdiečka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 29. 08. 2009

Suroviny:CESTO: 2 väčšie lyžice medu, 450 g hladkej múky, 130 g práškového cukru, 80 g masla, 2 vajcia, 1 lyžička medovníkového korenia, 1 lyžička sódy bikarbóny. PLNKA: 1 lyžica medu, 250 g rozmrvených piškót, za hrsť mletých orechov, 3 lyžice ríbezľového džemu, 3 lyžice rumu, 1 lyžica kakaa. (Urobíme cca 40 kusov.)

Postup: 1. Z jednotlivých ingrediencií vymiesime cesto, ktoré necháme 3 hodiny odpočívať. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Poukladáme ich na vymastený plech a dáme piecť do vyhriatej rúry. 2. Všetky suroviny na plnku vymiešame spolu. Ak sa nám zdá plnka hustejšia, pridáme asi 150 ml vody. 3. Upečené srdiečka natierame plnkou a zlepujeme. Nakoniec srdiečka namáčame v čokoláde a prípadne dozdobíme farebnou posýpkou. elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3, čas pečenia: 15 – 20 minút