Zmrzlinový pohár Nitra

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Studené jedlá, Vydané dňa: 29. 08. 2009

Suroviny: 4 zrelé broskyne (môžu byť i kompótové) 100 g práškového cukru 1 polárkový sneh 1 mrazený jahodový pretlak 200 ml šľahačkovej smotany 4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY 15 MINÚT

Postup: 1. Broskyne ponoríme do vriacej vody a hneď vyberieme. Ostrým nožom olúpeme a rozpolíme. Potom ich chvíľu povaríme v osladenej vode a necháme vychladnúť. 2. Na dno pohárov dáme polárkový sneh a naň uložíme polovice pripravených broskýň jamkami po kôstkach navrch. 3. Na broskyne naporciujeme mrazený jahodový pretlak a ozdobíme vyšľahanou smotanou.