Koláč „Teta Táňa”

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 29. 08. 2009

Suroviny: 1 hrnček mlieka (150 – 200 ml), 125 g masla , 6 lyžíc kakaa , 2 hrnčeky práškového cukru, 3 celé vajcia, 1 balíček vanilínového cukru, 1 a pol hrnčeka polohrubej múky , 1 balíček kypriaceho prášku, olej , šľahačková smotana. (nemusí byť)

Postup: 1. V hrnci zmiešame 1 hrnček mlieka s 1 hrnčekom práškového cukru a so 6 lyžicami kakaa. 2. Pridáme 125 g masla, povaríme a potom odložíme 1 hrnček kakaovej zmesi na polevu. 3. V mixéri vymiešame 1 hrnček práškového cukru, 3 vajcia a 1 balíček vanilínového cukru. 4. Do mixéra k vyšľahaným vajciam pomaly prilievame zohriatu kakaovú zmes. 5. K zmesi v mixéri pridáme jeden a pol hrnčeka preosiatej múky s kypriacim práškom a vymiešame. 6. Hlbší plech na pečenie vymastíme olejom, nalejeme cesto a pečieme asi 25 minút. 7. Upečené, ešte horúce cesto pokrájame a polejeme polevou z hrnčeka. Koláč môžeme podávať s nesladenou šľahačkou.