Jogurtová torta

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 30. 08. 2009

Suroviny: 250 ml šľahačkovej smotany ,3 ovocné jogurty ,6 lyžíc práškového cukru ,1 balíček mletej želatíny (20 g) , 100 ml vody ,1 balíček dlhých piškót , figy

Postup: 1. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom dotuha. Opatrne primiešame ovocné jogurty. 2. V horúcej vode (nie vriacej) rozpustíme želatínu a rýchlo zmiešame so šľahačkovo-jogurtovou masou. Primiešame na kúsky pokrájané ovocie (napr. figy). 3. Tortovú formu vypláchneme studenou vodou, vyložíme piškótami, vlejeme do nej pripravenú masu a vložíme do chladničky. 4. Pred podávaním tortu ozdobíme ovocím, prípadne čokoládou, orieškami a podobne.