Primátorské pirohy

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 30. 08. 2009

Suroviny: (30-35 kusov)...250 g varených zemiakov, 500 g hladkej múky , voda, olej, kyslá smotana, kôpor . PLNKA:1 vajce, 250 g tvarohu, soľ.

Postup: 1. Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, potom ich roztlačíme a zmiešame s múkou a vodou. Vypracujeme vláčne cesto. 2. Cesto vyvaľkáme na tenký, asi 2 až 3--milimetrový plát. Pokrájame na štvorce. 3. Plnka: Tvaroh vymiešame so soľou a s vajcom. Plnku kladieme na štvorce, preložíme do trojuholníka a okraje spojíme. 4. V horúcom oleji vyprážame z oboch strán do zlatista. Podávame s kyslou smotanou ochutenou posekaným kôprom.