Slivkový koláč

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Tradičné jedlá, Vydané dňa: 30. 08. 2009

Suroviny: CESTO: 1 hrnček (250 ml) polohrubej múky, 1 hrnček hrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 1 hrnček kryštálového cukru, 0,5 hrnčeka oleja, 1 hrnček kyslého mlieka, 1 vajce, tuk na vymastenie plechu, hrubá múka na posypanie plechu. NA OZDOBENIE: 1 kg sliviek, pomletý mak, práškový cukor.

Postup: 1. Cesto: Hrubú a polohrubú múku zmiešame, preosejeme s kypriacim práškom, zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme hladké cesto. 2. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech. 3. Slivky umyjeme, odkôstkujeme, prekrojíme na polovicu a poukladáme na cesto. Cesto vložíme do horúcej rúry a upečieme. 4. Po upečení ešte horúci koláč posypeme pomletým makom, zmiešaným s práškovým cukrom. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Čas pečenia: 25 – 30 minút