Zemiaková omeleta so slaninkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Vaječné jedlá, Vydané dňa: 01. 11. 2009

Suroviny: 800 g zemiakov. 1 cibuľa, 100 g anglickej alebo oravskej slaninky, 8 vajec, 1 dcl mlieka, mleté čierne korenie, soľ, olej.

Postup: Zemiaky umyjeme a uvaríme v osolenej vode skoro domäkka. Uvarené scedíme a dáme vychladnúť. Potom zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame na malé kocočky a slaninu nakrájame na rezance. V miske rozšľaháme vyklepnuté vajíčka s mliekom a potom ich osolíme a okoreníme podľa chuti. Toto množstvo surovín si rozdelíme na 4 časti a postupne si upečieme na rozpálenom oleji 4 omelety. Postup: Na panvicu si dáme rozhorúčiť trocha oleja, pridáme 1/4 množstva slaninky, krátko opražíme a pridáme 1/4 množstva nasekanej cibule a 1/4 množstva pokrájaných zemiakov. Po krátkom opražení pridáme 1/4 rozšľahaných vajec a necháme nech zatuhnú. Upečenú omeletu preložíme na tanier a tak isto upečieme aj zvyšné omelety. Hotové omelety podávame posypané nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. K omeletám sa hodia kyslé uhorky alebo čerstvý zeleninový šalát.