Rezy Pikao

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 06. 11. 2009

Suroviny: Na korpus:(na menší plech): 4 vajcia, 120 g cukru krupice, 2 PL teplej vody, 75 g polohrubéj múky, 75 g Solamylu, 1,5 PL preosiateho kakaa, štipka soli. Na krém: 250 ml mlieka, 1 vanilkoý pudink, 100 g cukru krupice - spolu prevaríme na hladký, sladký puding.

Postup: Na korpus:-Bielky vyšľaháme s polovinou cukru, žĺtky s druhou polovinou cukru šľaháme cca 3 minuty, potom pridáme vodu a ručne primiešavame striedavo vyšľahané bielky, múku so Solamylom, kakaom a štipkou soli. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 18-20 minút. KRÉM :Po vychladnutí uvarený puding zašľaháme do 250 g masla, alebo masla napolovinu s Herou. Ochutíme rumom. 3/4 krému natrieme na korpus a navrch poklásť kompótované mandarínky alebo jahody. Ochutená šľahačka: Vyšľaháme 1 Ramu cremefine na šľahanie s 1 vanilkovým cukrom a zašľaháme do nej zostatok krému. Šľahačku natrieme na pudingový krém a uhladíme. Na hotové rezy nastriekame čiary z pikaa a prečmárame ich kolmo cukrárskou zúbkovanou kartou alebo vidličkou. Necháme vychladiť a nakrájame na podlhovasté rezy.