Kapor na bielom víne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Ryby, Vydané dňa: 07. 12. 2009

Suroviny: 800g kapra naporcovaného na podkovy (po 200g), soľ, korenie, 1 citrón, 2 Pl hladkej múky, 1 dcl oleja, 2 cibule, 200 g sterilizovaného hrášku, 200 g sterilizovanej kukuričky, 1-2 zelené papriky, celá rasca, 2 dcl bieleho vína.

Postup: Pripravené a sušené porcie kapra osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónom. Potom ich obalíme v hladkej múke a na rozpálenom oleji opečieme zo všetkých strán. Opečené porcie kapra preložíme do pekáčika. Vo výpeku z kapra opražíme na kolieska nakrájané cibule. Papriky prekrojíme a vyberieme jadrince. Papriky nakrájame na pásiky a dáme k rybe do pekáča. pridáme aj opraženú cibuľu, hrášok a kukuričku bez nálevu. Potom porcie kapra posypeme rascou a podlejeme vínom. Pekáč prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 10 minút. Potom pekáč odokryjeme a kapra dopekáme ešte 5-10 minút dozlatista. Podávame s varenými zemiakmi.