Orechový mrežovník

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 18. 01. 2010

Suroviny: 200 g masla alebo tuku Hera, 1 vajce, 250 g hladkej múky. Na plnku: 150 g mletých vlašských orechov, 120 g práškového cukru, 6 vajec.

Postup: Maslo, vajce a múku spracujeme na cesto a dáme ho na chvíľu do chladničky zatuhnúť. Potom z cesta oddelíme približne 1/3 a odložíme bokom. Ostatné cesto rozvaľkáme, dáme na pomastený plech a natrieme ho plnkou. Na plnku potom ukladáme šikmo mriežky, ušúľané z odloženej tretiny cesta. Mriežky potrieme žĺtkom a mrežovník dáme do vyhriatej rúry upiecť doružova. PLNKA: mleté orechy, práškový cukor a žĺtky z vajec spolu vymiešame, potom ku tejto zmesi pridáme tuhý sneh z bielkov a zľahka spolu premiešame.