Hedvigine tvarohové šišky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Tradičné jedlá, Vydané dňa: 27. 01. 2010

Suroviny: 1 kocka hrudkovitého tvarohu, 200 g polohrubej múky, 2 vajcia,1 čL sódy bicarbóny, 1,5 PL cukru, 2 PL rumu, olej na vysmážanie, marhuľový lekvár. Práškový cukor na posypanie. (Môžeme použiť aj inakší lekvár podľa chuti)

Postup: Vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme múku, sóda bicarbónu, tvaroh, rum a spolu všetko vymiešame na hladké cesto. Z cesta potom vykrajujeme koliečka a do stredu každého zamačkneme prstom priehlbinku. Šišky vysmažíme na väčšom množstve rozpáleného oleja dozlatista. Vysmažené šišky vyberieme na papierový obrúsok a necháme prebytočnú mastnotu odkvapkať. Do priehlbinky na každej šiške dáme za 1 čL lekváru a šišky nakoniec posypeme práškovým cukrom.