Kurací poklad

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 14. 11. 2010

Suroviny: Kuracie mäso, syr, rajčinový pretlak, horčica, soľ, korenie, olej, cibuľa, cesnak.

Postup: Kuracie mäso nakrájame na ľubovoľú veľkosť, poukladáme do zapekacej misy, osolíme, okoreníme a na vrch poukladáme kolieska cibule. Podlejeme vodou a trochou oleja a dáme zapekať. Takto pripravené zapekáme pri 180 stupňoch cca 35 minút. Do misy potom dáme 1 malý pretlak zmiešaný s 1 lyžicou horčice. Do misy hodíme aj 1 celý strúčik cesnaku. Občas polejeme mäso šťavou. Pečieme mäso ešte asi 10 minút. Nakoniec posypeme syrom a dopečieme syr do zlatista. Vhodná príloha hranolky alebo opekané zemiaky.