Sedmohradské kurča s palinou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 24. 03. 2011

Suroviny: 1 kurča, 1 PL oleja, 1 PL masla, cibuľa, mrkva, 1 pohárik koňaku, 1 pohárik bieleho vína, 1 žĺtok, 1 dl smotany, palina dračia, korenie, soľ

Postup: Na zmesi oleja a masla udusíme na plátky pokrájanú cibuľu a tenké kolieska mrkvy. Pridáme pokrájané kurča (bez kože) a dobre oresutjeme. Vtedy pridáme koňak a zapálime. Keď koňak vyhorí, podlejeme bielym vínom a ochutíme palinou, korením a soľou. Prikryté udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme na misu, do šťavy zapravíme smotanu, rozmiešame so žĺtkami a nalejeme na mäso. Podávame s uvarenými cestovinami alebo ryžou.