Bravčové rezne so zemiakovým ježkom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 27. 03. 2011

Suroviny: 500 g zemiakov, 500 g bravčového karé, 2 mrkvy, 2 petržleny, 250 ml bieleho jogurtu, 250 ml šľahačky, 100 g polohrubej múky, soľ, 2 vajcia, čierne mleté korenie, olej

Postup: Z mäsa nakrájame rezne, ktoré jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a na oleji ich prudko osmažíme z obidvoch strán. Osmažené rezne vyberieme a na výpeku orestujeme nastrúhanú mrkvu, petržlen, podlejeme vodou a chvíľu podusíme. Potom pridáme jogurt, šľahačku, celé necháme zovrieť a dochutíme. Omáčka je hotová. Nastrúhané zemiaky osolíme, pridáme vajcia, múku a premiešame. Toto zemiakové cesto vkladáme veľkou lyžicou do rozpáleného oleja. Vysmažením dostaneme tzv. ježkov. Podávame s mäsom a omáčkou. Jedlo dozdobíme čerstvo nakrájanou zeleninou.