Bravčové stehno s kápiou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 03. 04. 2011

Suroviny: 600 g bravčového stehna, údená slanina, 1 veľká červená kápia, 1 rajčina, 3 sterilizované uhorky, 2 cibule, soľ, korenie, olej, 1 dl mlieka, 2PL múky

Postup: Mäso prešpikujeme slaninou a čo najviac kápiou. Takto prešpikované prudko opečieme na oleji. Keď sa zatiahne, pridáme nakrájanú všetku zeleninu a trocha ešte opražíme. Podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a zakryté dusíme domäkka. Keď je už mäso mäkké, vyberieme ho von. Do omáčky pridáme múku rozmiešanú v mlieku. Premiešame a prípadne doriedime vodou. Necháme prevariť. Keď je omáčka hotová, dáme do nej na plátky nakrájané mäso. Podávame s ryžou alebo knedľou.