Zapečená cuketa s morčacím mäsom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 14. 09. 2011

Suroviny: 4 cukety, 500 g morčacích pŕs, 1 PL oleja, 100 g sterilizovanej kukuričky, 4 cherry rajčinky, bazalka, 2 vajcia, 1/2 dl mlieka, soľ, mleté čierne korenie, 100 g tvrdého syra, 2 PL masla

Postup: Cukety umyjeme, pozdĺž rozkrojíme a vyberieme dužinu. Morčacie mäso nakrájame na malé kocky a prudko orestujeme na oleji. Kukuricu nasypeme do misy, pridáme na štvrťky nakrájané rajčiny, pár nakrájaných lístkov bazalky a opečené mäso. Osolíme, okoreníme a premiešame. Zmesou naplníme cukety a poukladáme ich do zapekacej formy. Prelejeme ich vajcom, ktoré sme rozšľahali s mliekom a posypeme najemno nastrúhaným syrom. Nakoniec na cukety dáme kúsky masla a zakryjeme alobalom. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov a pečieme asi 30 minút do zlatista. Podávame s varenými zemiakmi.