Čabajská klobása

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 06. 03. 2012

Suroviny: 5 kg bravčového pliecka, 25 g cesnaku, 100 g soli, 100 g mletej sladkej maďarskej papriky, 35 g mletej štipľavej papriky, 25 g rasce, bravčové črevá

Postup: Mäso umyjeme, vyrežeme šľachy, pokrájame na kocky, ktoré sa zmestia do mlynčeka a na hrubšej mriežke pomelieme. Pomleté mäso premiešame s dobre rozotretým (najemno zomletým) cesnakom a soľou. Necháme v chlade aspoň 24 hodín stáť. Potom k mäsu primiešame obidve papriky a rascu. Zmes plníme do bravčových čriev. Necháme vyúdiť a vysušiť, alebo vyúdené zapečieme, dáme do pohárov, zalejeme časťou výpeku a 2x necháme presterilizovať.