Cigánsky kotlík

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Grilovačka, Vydané dňa: 30. 08. 2012

Suroviny: 400 g hovädzie predné, 1 sliepka (kurča), 2 cibule, divoké korenie (celé čierne, celé nové korenie a bobkový list), 500 g koreňovej zeleniny, 1 hlávka cesnaku, 2 klobásy, 200 g údeného mäsa, 100 g rajčinového pretlaku, 200 g namočenej fazule, 100 g namočených krúpov, 1/4 hlávky kapusty, 1/4 hlávky kelu, korenie, soľ, mletá paprika

Postup: Na spenenej cibuli osmažíme hovädzie mäso a naporcovanú sliepku, pridáme divoké korenie, osolíme a uvaríme domäkka. Vývar scedíme a mäso pokrájame na kocky. Potom na oleji orestujeme na väčšie kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, nasekanú cibuľu a cesnak. Po krátkom orestovaní pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a údené mäso nakrájané na kúsky. Zmes zarestujeme aj s pretlakom, pridáme mletú papriku, zalejeme scedeným vývarom a pridáme vopred namočenú fazuľu a krúpy. Uvaríme domäkka. Keď je zelenina mäkká, pridáme na kocočky pokrájanú kapustu a kel, chvíľu povaríme, pridáme uvarené nakrájané hovädzie mäso a sliepku. Necháme spolu krátko povariť a dochutíme soľou a korením.