Ali Nazik kebab

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 06. 03. 2018

Suroviny: 300 g hovädzie mäso mleté, 4 baklažány, 1 cibuľa, 2 paradajky, 1 paprika zelená, 1 čili paprika, cesnak, maslo, papriková pasta, jogurt biely, čierne korenie, soľ, paprika červená mletá, paprika červená mletá údená, olej olivový

Postup: Baklažány prepichneme na niekoľkých miestach nožom a vložíme do rúry. Pečieme kým vnútro nie je úplne mäkké. Necháme vychladnúť, ošúpeme a dužinu nakrájame alebo roztlačíme na pyré. Osolíme, ak baklažán pustí šťavu, zlejeme ju. Ochutíme mletou údenou paprikou. Cibuľu, papriku, paradajky a chilli papričku nasekáme nadrobno. Na olivovom oleji udusíme cibuľu, pridáme mleté mäso, a restujeme, kým sa mäso nezatiahne. Osolíme, ochutíme červenou mletou paprikou, čiernym korením. Potom pridáme papriku, chilli a paradajky. Mäso ešte chvíľu podusíme a pokračujeme s jogurtom, ktorý ochutíme soľou a roztlačeným cesnakom. Zvlášť na panvici opražíme na olivovom oleji lyžicu paprikovej pasty. Trvá to len pár sekúnd. Na vačší tanier alebo misu najskôr naložíme baklažánové pyré, polejeme jogurtom a na to dáme mäso. Polejeme paprikovou pastou opraženou na oleji. A pekne krásne papáme z jednej misky nezabudnite na dobrý biely chlieb aby bolo čím vyčistiť tanier...