Lomnické krúžky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 13. 03. 2018

Suroviny: 125 ml mlieka, 30 g droždia, 200 g masla, 0,5 kg hladkej múky, štipka soli, 60 g orieškov

Sirup: 2 dl vody, 150 g kryštálového cukru

Postup: V mlieku rozmiešame droždie a necháme ho vykysnúť. Maslo rozmrvíme s múkou, pridáme trocha soli, mleté oriešky, vykysnuté droždie a zamiesime cesto. Cesto rozvaľkáme na múkou posypanej doske a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska, z ktorých menšou formičkou vykrojíme vnútro, takže vzniknú krúžky. Poukladáme na plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečené krúžky namáčame vo vychladnutom sirupe, ktorý sme pripravili prevarením vody a cukru a obaľujeme v práškovom cukre.