Debrecínske bravčové karé

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 14. 03. 2018

Suroviny: 400 g bravčového karé, 40 g masti, 40 g cibule, 2 lyžičky červenej papriky, soľ, čierne mleté korenie, 100 g debrecínok, citrónová šťava

Postup: Bravčové karé umyjeme, nakrájame na rezne, naklepeme a posolíme. Na masti speníme postrúhanú cibuľu, pridáme červenú papriku, mleté čierne korenie, pripravené mäso a prikryté pomaly dusíme. Občas podlejeme horúcou vodou. Keď je mäso takmer udusené, pridáme na kolieska nakrájané debrecínky a udusíme domäkka. Nakoniec dokvapkáme citrónovú šťavu a zamiešame. Podávame s knedľou a dusenou kapustou.