Zemiaky zapekané s hubami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hríby, Vydané dňa: 16. 03. 2018

Suroviny: 750 g zemiakov, 250 g čerstvých húb, 60 g masti, 80 g cibule, soľ, rasca, mleté čierne korenie, 20 g masla, 250 ml mlieka, 1 vajce

Postup: V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska. Huby očistíme, umyjeme a pokrájame. Na rozpustenej masti speníme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané huby, soľ, mletú rascu, mleté čierne korenie a udusíme domäkka. Misu na pečenie vymastíme, vložíme do nej polovicu zemiakov, rozotrieme na ne huby a zakryjeme zvyškom zemiakov. Navrch rozložíme pokrájané maslo a vložíme do rúry zapiecť. Potom z rúry vyberieme, zalejeme v mlieku rozmiešaným vajcom, znova vložíme do rúry a dopečieme.