Roštenka s kyslými uhorkami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 19. 03. 2018

Suroviny: 400 g hovädzej roštenky, soľ, 40 g masti alebo oleja, 40 g cibule, červená paprika, mleté čierne korenie, 250 ml kyslej smotany, 30 g hladkej múky, 100 g kyslých uhoriek

Postup: Vykostenú hovädziu roštenku umyjeme, nakrájame na rezne, trošku naklepeme a prudko opečieme po oboch stranách na horúcej masti. Mäso vyberieme a do masti dáme nadrobno posekanú cibuľu a necháme ju speniť. Pridáme červenú papriku, mleté čierne korenie, opečené mäso, osolíme a prikryté pomaly dusíme. Občas podlejeme horúcou vodou. Udusené mäso vyberieme a šťavu zalejeme kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku a necháme povariť. Nakoniec pridáme do omáčky na kocky nakrájané kyslé uhorky. Podávame s knedľou alebo haluškami.