Mexická fazuľa

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 19. 03. 2018

Suroviny: 250 g mletého hovädzieho alebo bravčového mäsa, 2 konzervy sterilizovaných fazúľ, 2 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 1 malý rajčinový pretlak, mletý muškátový orech, oregano, chilli, mletá rasca, sójová omáčka, 1 kocka hovädzieho bujónu.

Postup: Cibuľku opražíme a pridáme najemno nasekaný cesnak. Ochutíme rascou, paprikou a muškátovým orechom na špičku noža. Pridáme rajčinový pertlak a 4 polievkové lyžice sójovej omáčky a prevaríme približne 5 minút. Mäso v mise ochutíme soľou, paprikou, čiernym korením a rascou. Následne pridáme do hrnca. Keď je mäso opražené, pridáme fazuľu aj so šťavou, necháme prevrieť a dochutíme bujónom a oreganom. Varíme ešte 15 minút. Podávame s chlebom.