Zemiaková polievka s klobásou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 21. 03. 2018

Suroviny: 40 g masla, 40 g cibule, 250 g miešanej koreňovej zeleniny, 150 g zemiakov, 10 g sušených húb alebo 50 g čerstvých húb, 20 g ryže, mleté čierne korenie, trocha rasce, soľ, 1 a 1/4 l vody.

Postup: V tlakovom hrnci rozpustíme maslo, pridáme nasekanú cibuľu a necháme ju trocha speniť. Očistenú zeleninu a zemiaky pokrájame na kocky, dáme na cibuľu a podusíme. Huby umyjeme, posekáme nadrobno, pridáme k zelenine, podlejeme troškou horúcej vody a pomaly spolu dusíme. Ďalej pridáme umytú a prebratú ryžu, mleté čierne korenie, pomletú rascu, osolíme a zalejeme vodou. Hrniec uzavrieme a pod tlakom varíme 5 minút.