Omáčky

Rýchly šošovicový prívarok

Suroviny: šošovica, zemiaky, 2 bobkové listy, pár guličiek celého čierneho korenia, soľ, olej, hladká múka, smotana na varenie, 2-3 strúčiky cesnaku, ocot, cukor.

Postup: Šosšovicu preberieme, na sitku opláchneme a dáme variť do osolenej vody. zatiaľ si očistíme zemiaky a pokrájame ich na kocky. Potom ich pridáme k šošovici, spolu s bobkovým listom, korením a uvaríme domäkka. Na oleji si z múky upražíme svetlú zápražku, zalejeme ju smotanou, premiešame a nalejeme k šošovici. necháme prevariť a prívarok dochutíme pretlačeným cesnakom, soľou, octom a cukrom. Podávame s údeným mäsom alebo s opečenými špekáčkami či voľským okom.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 16. 04. 2008 | 8771 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Meniny na web



Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (16821 hl.)
 
Jednoduché (4157 hl.)
 
Lacné (3625 hl.)
 
Overené - tradičné (3614 hl.)
 
Je mi to jedno (3298 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 31515

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server