Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Špeciality

Domáca tlačenka

Suroviny: 500 g bravčového pliecka, 500 g prerasteného bôčika, 1/2 bravčovej hlavy, 1-2 ks bravčové jazyky, 200g bravčových kožiek alebo 1 bravčová nožička (rozseknutá po dĺžke), 150 g bravčovej pečene, 2 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 2 bobkové listy, 1 PL celé čierne korenie, 6 guličiek nového korenia, 1PL bravčovej masti, vývar z mäsa, na špic noža mleté nové korenie, zázvor mletý a klinčeky mleté, 1 čL mletého čierneho korenia, 1/4 čl mletej rasce, soľ.

Postup: cibuľu a cesnak očistíme, cibuľu rozkrojíme na polovice a dáme do hrnca s vodou. Pridáme soľ, bobkové listy a celé korenie. Očistené mäso a polovicu pečene dáme do tejto vody uvariť domäkka. Mäkké mäso potom z vývaru vyberieme a necháme schladnúť .Druhú cibuľu nasekáme nadrobno a na masti opražíme dozlatista. Mäso oberieme od kosti, nakrájame na kocky asi 2x2 cm a dáme do väčšej nádoby. Kože z hlavy a z nožičky (alebo kožky) zomelieme najemno, spolu so zvyšnou pečeňou. Zomelieme aj opraženú cibuľu a pridáme k mäsu. Zmes podľa chuti osolíme a ochutíme koreninami a dobre premiešame. Zalejeme vývarom z mäsa tak, aby vývar siahal asi 3 cm nad mäso. Túto zmes potom plníme do pripraveného vrecka na tlačenku, alebo do hovädzieho pumpla. (Dostať kúpiť v mäsiarni! pumpeľ je hov. slepé črevo). Naplnenú tlačenku na konci zaviažeme motúzikom. Pripravenú tlačenku vložíme do hrnca s vodou a necháme zovrieť. Potom teplotu znížime a varíme pri 80°C asi 1,5 hodiny. Uvarenú tlačenku vyberieme a necháme ju mierne vychladnúť ! potom ju zaťažíme a necháme uplne zatuhnúť na chladnom mieste. Hotovú tlačenku môžeme aj zaúdiť !

Zdieľaj recept | Pridané dňa 07. 12. 2009 | 12103 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18174 hl.)
 
Jednoduché (5517 hl.)
 
Lacné (5212 hl.)
 
Overené - tradičné (4848 hl.)
 
Je mi to jedno (4799 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38550
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server