Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Babičkin marcipán
Suroviny: 1/2 kg sladkých mandlí, 12 ks horkých mandlí, pomarančová šťava, 10 - 20 g mletých kardamónových semien, práškový cukor
Postup: Rozdrvíme mandle, ochutíme ich pár kvapkami pomarančovej šťavy, pridáme mletý kardamon a zmiešame s práškovým cukrom. Varíme v hrnci na miernom ohni, kým nestuhnú tak, neprilepujú na prst. Vtedy ich vyklopíme na dosku posypanú práškovým cukrom a necháme ich vychladnúť. Potom z marcipánu vykrajujeme rôzne tvary pomocou formičiek a necháme ich usušiť v teplej rúre.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.