Špeciality

Ali Nazik kebab

Suroviny: 300 g hovädzie mäso mleté, 4 baklažány, 1 cibuľa, 2 paradajky, 1 paprika zelená, 1 čili paprika, cesnak, maslo, papriková pasta, jogurt biely, čierne korenie, soľ, paprika červená mletá, paprika červená mletá údená, olej olivový

Postup: Baklažány prepichneme na niekoľkých miestach nožom a vložíme do rúry. Pečieme kým vnútro nie je úplne mäkké. Necháme vychladnúť, ošúpeme a dužinu nakrájame alebo roztlačíme na pyré. Osolíme, ak baklažán pustí šťavu, zlejeme ju. Ochutíme mletou údenou paprikou. Cibuľu, papriku, paradajky a chilli papričku nasekáme nadrobno. Na olivovom oleji udusíme cibuľu, pridáme mleté mäso, a restujeme, kým sa mäso nezatiahne. Osolíme, ochutíme červenou mletou paprikou, čiernym korením. Potom pridáme papriku, chilli a paradajky. Mäso ešte chvíľu podusíme a pokračujeme s jogurtom, ktorý ochutíme soľou a roztlačeným cesnakom. Zvlášť na panvici opražíme na olivovom oleji lyžicu paprikovej pasty. Trvá to len pár sekúnd. Na vačší tanier alebo misu najskôr naložíme baklažánové pyré, polejeme jogurtom a na to dáme mäso. Polejeme paprikovou pastou opraženou na oleji. A pekne krásne papáme z jednej misky nezabudnite na dobrý biely chlieb aby bolo čím vyčistiť tanier...

Zdieľaj recept | Pridané dňa 06. 03. 2018 | 495 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Meniny na web



Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (16771 hl.)
 
Jednoduché (4105 hl.)
 
Lacné (3593 hl.)
 
Overené - tradičné (3577 hl.)
 
Je mi to jedno (3244 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 31290

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server