Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Maškrty

Bábovka s vínom

Suroviny: NA 12 KÚSKOV; 500 g polohrubej múky, 250 ml mlieka, 150 g cukru, 50 g droždia, 100 g zmäknutého masla, 100 g hrozienok, 4 žĺtky, 1 vanilínový cukor, 150 ml sladkého červeného vína, 4 lyžice citrónovej šťavy, tuk na vymastenie formy. POLEVA: 200 g práškového cukru, 3 lyžice sladkého červeného vína.

Postup: 1. Droždie rozdrobíme, pridáme lyžicu cukru a asi 1/5 múky. Dolejeme vlažné mlieko tak, aby sme získali kvások konzistencie hustej smotany. Povrch posypeme múkou a necháme vykysnúť. Hrozienka zalejeme vriacou vodou, necháme niekoľko minút postáť a scedíme. 2. Do kváska pridáme zvyšné mlieko, žĺtky, cukor, múku a zmäknuté maslo a 150 ml červeného vína. Vymiesime redšie cesto, ktoré sa musí odlepovať od ruky (keby bolo cesto príliš husté, treba pridať trocha mlieka). Hrozienka pridáme do cesta. Dôkladne vymiesime a necháme vykysnúť. 3. Cesto vložíme do vymastenej bábovkovej formy s priemerom 23 cm. Dáme do rúry a pri teplote 160 °C pečieme 40 – 50 minút. Upečenú bábovku popicháme vidličkou a polejeme zmesou vína a citrónovej šťavy. Poleva: Cukor dôkladne vymiešame s vínom a polejeme bábovku. Necháme stuhnúť.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 29. 08. 2009 | 2392 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18062 hl.)
 
Jednoduché (5407 hl.)
 
Lacné (5110 hl.)
 
Overené - tradičné (4746 hl.)
 
Je mi to jedno (4698 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38023
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server