Múčne jedlá

Bratislavské rožky - orechové

Suroviny: Rožky: 150 g masla, 60 g práškového cukru, 2 žĺtky, 1 vajce, 400 g hladkej múky, troška soli, 25 g droždia, 2 dl mlieka

Orechová plnka: 150 g mletých orechov, 50 g piškótových omrvín, 40 g medu, 60 g práškového cukru, 1 bal. vanilkového cukru, 1 dl smotany alebo mlieka

Postup: Rožky: Maslo s cukrom vymiešame do penista. Pridáme žĺtky, celé vajce a spolu ešte chvíľu miešame. K vymiešanému pridáme múku, soľ, v mlieku vykysnuté droždie a dobre vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na múkou posypanej doske, rozkrájame na štvorce a naplníme orechovou plnkou. Naplnené štvorčeky skrútime do tvaru rožkov a ešte necháme podkysnúť. Potom ich poukladáme na vymastený plech, potrieme žĺtkom a upečieme v dobre vyhriatej rúre.

Plnka: Mleté orechy zmiešame s piškótovými omrvinami, pridáme rozpustený med, práškový cukor, vanilkový cukor, smotanu alebo mlieko a dobre zmiešame.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 09. 03. 2018 | 642 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Meniny na web



Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (16771 hl.)
 
Jednoduché (4105 hl.)
 
Lacné (3593 hl.)
 
Overené - tradičné (3577 hl.)
 
Je mi to jedno (3244 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 31290

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server