Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Múčne jedlá

Buchty so slivkami a makom

Suroviny:( asi na 25 buchiet) 500g hladkej múky,80g práškového cukru, 230 ml vlažného mlieka, 130 g masla, soľ, 1 veľké vajce, 1 pohár zavarených sliviek, 120 g makovej náplne, práškový a vanilkový cukor na posypanie buchiet. Maková náplň: 125 ml mlieka, 125 g pomletého maku, 75 g hrozienok, 1 citrón, 2 PL medu. Na kvások: kocka kvasníc, 1 PL hladkej múky, 1 čl cukru , 1 dcl mlieka.

Postup: Z uvedených surovín si vymiešame a uvaríme makovú náplň. Slivkový Kompót scedíme a necháme odkvapkať. zo surovín na kvások si vymiešame kvások a necháme ho na teple podkysnúť. Maslo necháme zmäknúť a zašľaháme ho do peny. Postupne ku nemu primiešame cukor. Do väčšej nádoby preosejeme múku, troška osolíme a postupne ju zapracujeme spolu s kváskom, ušľahaným maslom a žĺtkom pomocou mlieka na stredne husté cesto. dobre vypracované cesto by sa nemalo lepiť na boky nádoby ani na varešku. Z cesta utvoríme bochník a necháme ho na teplom mieste prikryté útierkou vykysnúť, asi 1 hodinu. vykysnuté cesto vyberieme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme ho na 1 cm hrubý plát. Potom plát cesta rozkrájame na štvorce asi 6x6 cm. Na pripravené štvorce cesta dáme kúsky sliviek, po troche makovej plnky a okraje potrieme rozšľahaným bielkom. Potom okraje poskladáme ku sebe a pritlačíme, aby plnka nevytiekla. Pekáč vymastíme trochou masla a ukladáme do neho vedľa seba, naplnené bochníčky spojom nadol. Každý bochníček potrieme po obvode rozpusteným maslom. Takto pripravené necháme ešte aspom 10 minút podkysnúť. Vrch bochníčkov potrieme zostávajúcim maslom a dáme piecť do rúry vahriatej na 180*C. pečieme asi 35-40 minút dozlatova. Upečené buchty posypeme vanilkovým a práškovým cukrom.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 03. 03. 2008 | 2359 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18066 hl.)
 
Jednoduché (5411 hl.)
 
Lacné (5113 hl.)
 
Overené - tradičné (4749 hl.)
 
Je mi to jedno (4701 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38040
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server