Špeciality

Čabajská klobása

Suroviny: 5 kg bravčového pliecka, 25 g cesnaku, 100 g soli, 100 g mletej sladkej maďarskej papriky, 35 g mletej štipľavej papriky, 25 g rasce, bravčové črevá

Postup: Mäso umyjeme, vyrežeme šľachy, pokrájame na kocky, ktoré sa zmestia do mlynčeka a na hrubšej mriežke pomelieme. Pomleté mäso premiešame s dobre rozotretým (najemno zomletým) cesnakom a soľou. Necháme v chlade aspoň 24 hodín stáť. Potom k mäsu primiešame obidve papriky a rascu. Zmes plníme do bravčových čriev. Necháme vyúdiť a vysušiť, alebo vyúdené zapečieme, dáme do pohárov, zalejeme časťou výpeku a 2x necháme presterilizovať.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 06. 03. 2012 | 8181 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Meniny na web



Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (16771 hl.)
 
Jednoduché (4105 hl.)
 
Lacné (3593 hl.)
 
Overené - tradičné (3577 hl.)
 
Je mi to jedno (3244 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 31290

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server