Ovocie

Cassis z čiernych ríbezlí ( recept od rodiny z Francie)

Suroviny: 100 g čerstvých čiernych ríbezlí, 4-5 čerstvých listov z čiernych ríbezlí, 1 dcl 40% alkoholu- (vodka), kúsok celej škorice, 1 voňavý klinček. Na cukrovo-vínny sirup: 300 g kryštáľového cukru, 1,5 dcl červeného vína.

Postup: Očistené a umyté ríbezle dáme do zavareninového pohára spolu s ríbezľovými listami. Pridáme celú škoricu, klinček a zalejeme alkoholom. Pohár zakryjeme pergamenoma previažeme. Necháme stáť 2 mesiace a viac...až do 1 roka. Takto odstátu zmes obsah pohára prelisujeme a prefiltrujeme cez obrúsok. Mali by sme získať asi 2,25 dcl šťavy. Cukor a víno prevaríme do zhustnutia na sirup, do ktorého prilejeme vylisovanú ríbezľovú šťavu. Necháme spolu krátko povariť a znova prefiltrujeme. Hotový likér nalejeme do fliaš...

Zdieľaj recept | Pridané dňa 02. 10. 2008 | 5809 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Meniny na web



Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (16773 hl.)
 
Jednoduché (4106 hl.)
 
Lacné (3595 hl.)
 
Overené - tradičné (3579 hl.)
 
Je mi to jedno (3245 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 31298

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server