Studené jedlá

Domáce hamburgery

Suroviny: 8 veľkých sezamových žemlí, 600 g mletého mäsa- podľa chuti hydinové alebo hovädzie alebo miešané-(bravčové s hovädzím). 1 žemľa namočená v 1 dcl mlieka, soľ, 60 g nastrúhaného syra -eidam, 4 PL kečupu, 8 maličkých rajčiniek, 8 červených reďkoviek, 4 listy šalátu, trocha oleja.

Postup: Pomleté mäso trocha osolíme a miešame až pokiaľ sa nezačne lepiť. Pridáme v mlieku namočený a vyžmýkaný rožok, nastrúhaný syr a premiešame. Zmes necháme krátko odležať. Potom z tejto hmoty vytvarujeme 8 rovnakých placiek a osmažíme ich na horúcom oleji dozlatista. Žemle krátko v horúcej rúre prehrejeme, rozkrojíme naplocho na polovice. Spodnú časť každej polovice potrieme kečupom, pokladieme opečené hamburgery, na plátky pokrájané rajčinky a prikryjeme polovicou šalátového listu. Nakoniec prikryjeme vrchnou časťou žemle. Kto má rád majonézu, môže si ju pridať na vrch šalátového listu.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 01. 11. 2009 | 3521 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Meniny na web



Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (16820 hl.)
 
Jednoduché (4157 hl.)
 
Lacné (3625 hl.)
 
Overené - tradičné (3614 hl.)
 
Je mi to jedno (3298 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 31514

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server