Polievky

Hrášková krémová polievka s vajcom

Suroviny: 1 vajce, 1 cibuľa, 1 PL masla, 400 g hrášku, 3/4 L zeleninového vývaru -(z kocky), hrsť nasekanej petržlenovej vňate, 4 PL kyslej smotany, soľ, korenie, 1 bageta.

Postup: Vajce uvaríme natvrdo a ošúpeme. Na masle opražíme nadrobno naselkanú cibuľu, pridáme hrášok, podlejeme vývarom a uvaríme domäkka. Mäkký hrášok v polievke rozmixujeme spolu s 2 PL kyslej smotany, pridáme nasekanú vňať a dochutíme soľou a korením. Bagetu nakrájame na krajčeky a nasucho ich opečieme na platni alebo teflónovej panvici. Polievku servírujeme s kocočkami uvareného vajca, pokvapkanú trochou smotany a posypanú petržlenovov vňaťou. Ako prílohu podávame opečené krajčeky bagety.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 03. 08. 2009 | 3697 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Presný čas:
Přesný čas


Meniny na web



Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (16739 hl.)
 
Jednoduché (4075 hl.)
 
Lacné (3573 hl.)
 
Overené - tradičné (3549 hl.)
 
Je mi to jedno (3216 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 31152

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server