Hríby

Huby varené ako ovar

Suroviny: 60 dkg malých hríbikov alebo šampiňónov, 1 a 1/2 L vývaru z kocky, nastrúhaný chren, maslo.

Postup: Hríbiky očistíme, tie väčšie prekrojíme, umyjeme a vložíme do vriaceho vývaru. Varíme presne 25 minút. ( ak použijeme šampiňóny, tak ich ošúpeme) Uvarené vyberieme na tanier a podáváme s nastrúhaným chrenom a preliate horúcim maslom. Alebo podávame s horčicou a tmavým pečivom či s hriankami. Vývar podávame ako bujón so surovým žĺtkom a opečenými žemľovými krutónikmi. (kocočkami)

Zdieľaj recept | Pridané dňa 09. 06. 2009 | 2389 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Meniny na web



Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (16821 hl.)
 
Jednoduché (4157 hl.)
 
Lacné (3625 hl.)
 
Overené - tradičné (3614 hl.)
 
Je mi to jedno (3298 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 31515

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server