Múčne jedlá

Koláč "Jahodový sen"

Suroviny: Cesto: 2 vajcia, 80 dg polohrubej múky, 40 g pomletých mandlí, 50 g práškového cukru, 60 g masla, 50 ml mlieka, 2 čl prášku do pečiva Plnka: 250 ml mlieka, 2 PL kryštáľového cukru, 40 g zlatý klas, 1 PL hladkej múky, 1 bal. vanilínový cukor, 100 g masla, 100 g práškového cukru, 7 g jedlej želatíny, 200 g jahôd

Postup: Žĺtky vymiešame s príškovým cukrom a zmäknutým maslom. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom, mleté mandle a tuhý sneh z bielkov. Vymiešame cesto a dáme ho do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát. Pečieme vo vyhriatej rúre 30 - 40 minút. Po vychladnutí vyklopíme a nakrájame na dieliky, ktoré spájame plnkou. Na záver natrieme vrchnú aj bočné strany koláča a odložíme ho do chladničky na cca 4 - 5 hodín. Potom koláč ozdobíme dotuha vyšľahanou a stuženou šľahačkou, nasekanými madnľami (pistáciami), pokrájanými čerstvými jahodami a koláč pokrájame našikmo ako metrový koláč. Plnka: Z mlieka, kryštáľového cukru, zlatého klasu a múky uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, rozmixujeme 150 g jahôd (ostatné pokrájame nadrobno). Pridáme ku kaši a stužíme želatínou. Dobre vymiešame!

Zdieľaj recept | Pridané dňa 25. 10. 2011 | 4233 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Meniny na web



Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (16771 hl.)
 
Jednoduché (4105 hl.)
 
Lacné (3593 hl.)
 
Overené - tradičné (3577 hl.)
 
Je mi to jedno (3244 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 31290

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server