Špeciality

Kráľovská pečeň

Suroviny: 500 g bravčovej pečene, 100 g oravskej slaninky, 200 g čerstvých šampiňónov alebo hríbov, 2 PL masla, 2 PL hladkej múky, 1 dcl červeného vína, 1/2 kocky hydinového bujónu, korenie.

Postup: Pečeň opláchneme, odblaníme, osušíme a pokrájame na plátky. Na každý plátok pečene položíme tenký plátok slaninky, nakrájanej na hrebienok. Na horúcom tuku potom plátky obloženej pečene prudko opečieme z obidvoch strán. Opečenú pečeň preložíme do kastróla a na výpeku podusíme na plátky nakrájané šampiňóny. Podusené pridáme k pečeni a zmes poprášime múkou. Premiešame, podlejeme vodou, vínom, pridáme rozmrvený bujón a krátko podusíme. Nakoniec ocutíme korením a poprípade prisolíme. Podávame s hranolkami a čerstvou zeleninovou oblohou.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 02. 04. 2008 | 1283 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Meniny na web



Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (16846 hl.)
 
Jednoduché (4172 hl.)
 
Lacné (3634 hl.)
 
Overené - tradičné (3629 hl.)
 
Je mi to jedno (3311 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 31592

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server