Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Slané pečivo

Lahôdkové oškvarkové pagáče

Suroviny: PRVÉ CESTO:750 g hladkej múky, 1 kocka(40g) kvasníc, 3 dcl mlieka, 1 čL cukru, 1 vrchovatá čL soli, 50 g masla alebo Hera. DRUHÉ CESTO:500- 600 g polohrubej múky, 500 g oškvarkov, 200 g Hery, 1 vrchovatá čL soli, 1/2 čL mletého korenia, 4 v šupke uvarené zemiaky.

Postup: PRVÉ CESTO: Z 1 dcl vlažného mlieka , kvasníc , 1 PL hladkej múky a z 1 čL cukru vymiešame kvások, ktorý necháme na teple podkysnúť. Potom do misy preosejeme hladkú múku, pridáme kvások, rozpustenú Heru, premiešame, pridáme soľ a doriedime mliekom. Vypracujeme hustejšie vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste asi 45 minút vykysnúť. Zatiaľ si najemno postruháme v šupke uvarené zemiaky, pridáme najemno nasekané oškvarky postruháme Heru a pridávame polohrubú múku, až vymiesime nelepivé husté oškvarkové cesto ! Vkysnuté cesto z hladkej múky vyvaľkáme nahrubo na pomúčenej doske ! na toto cesto rovnomerne nanesieme oškvarkové cesto a obidve poskladáme do obálky. Necháme 20 minút postáť a toto opakujeme ešte 2x. Nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbkuasi 2 cm, nožom na povrchu narobíme mriežky a okruhlím vykrajovátkom vykrajujeme pagáče- s priemerom asi 6 cm. Povykrajované ukladáme na plech, vyložený papierom na pečenie, vrch potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 25- 30 minút- (dozlatova).

Zdieľaj recept | Pridané dňa 26. 06. 2009 | 14550 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18200 hl.)
 
Jednoduché (5546 hl.)
 
Lacné (5236 hl.)
 
Overené - tradičné (4873 hl.)
 
Je mi to jedno (4825 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38680
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server