Polievky

Maďarská gulášová poliekva

Suroviny: 500 g hovädzieho mäsa na guláš (môčing), 50 g bravčovej masti, 250 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL hladkej múky, 1,25 l mäsového vývaru (masox), soľ, korenie, majoránka, rasca, štipka cukru, veľa mletej sladkej i štipľavej papriky, 250 g zemiakov, 2 zelené papriky, 5 rajčín, 1 pohár červeného vína

Postup: Hovädzinu pokrájame na kocky a dáme na horcúcu masť osmažiť zo všetkých strán. Potom pridáme nahrubo nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak a necháme restovať s mäsom. Potom zasypeme múkou, premiešame a zalejeme vývarom, do ktorého sme zamiešali soľ, korenie, majoránku, rascu, cukor a papriku. Necháme na miernom ohni variť asi 40 minút. Potom pridáme očistené, na kocky pokrájané zemiaky, na pásiky nakrájanú zelenú papriku a na kocočky nakrájané olúpané rajčiny. Varíme ďalej ešte 25 minút. Nakoniec dochutíme červeným vínom - už nevaríme. Podávame s bielym chlebom alebo pečivom.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 16. 07. 2009 | 2637 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Meniny na web



Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (16855 hl.)
 
Jednoduché (4178 hl.)
 
Lacné (3637 hl.)
 
Overené - tradičné (3634 hl.)
 
Je mi to jedno (3319 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 31623

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server