Múčne jedlá

Makové opekance

Suroviny: 600 g hladkej múky, soľ, 20 g práškového cukru a podľa potreby mlieko
Kvások: 2 dl mlieka, 20 g droždia, 10 g práľkového cukru
Na posypanie: 100 g masla, 100 g maku, 80 g práškového cukru, 40 g medu

Postup: V mlieku rozmiešame dorždie, cukor a dáme vykysnúť. Prehriatu múku, soľ, cukor vykysnuté droždie a podľa potreby vlažné mlieko dobre vypracujeme na cesto. Na múkou posypanej doske urobíme z vymieseného cesta dlhé šúľky, ktoré poukladáme na vymastený plech. Na plechu necháme vykysnúť, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Do druhého dňa necháme stáť, potom pokrájame na opekance, ktoré vhodíme do vriacej vody. Keď vyjdú na povrch, rýchlo ich vyberieme, aby veľmi nepresiakli vodou. Polejeme rozpusteným maslom, posypeme mletým makom, práškovým cukrom a naostatok polejeme rozpusteným medom.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 08. 03. 2018 | 554 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Meniny na web



Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (16775 hl.)
 
Jednoduché (4106 hl.)
 
Lacné (3595 hl.)
 
Overené - tradičné (3580 hl.)
 
Je mi to jedno (3247 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 31303

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server